Warning: filesize(): stat failed for /data/web/virtuals/64006/virtual/www/wp-content/uploads/wpo/images/wpo_logo_small.png.webp.lossy.webp in /data/web/virtuals/64006/virtual/www/wp-content/plugins/wp-optimize/vendor/rosell-dk/webp-convert/src/Convert/Converters/ConverterTraits/EncodingAutoTrait.php on line 70

Warning: rename(/data/web/virtuals/64006/virtual/www/wp-content/uploads/wpo/images/wpo_logo_small.png.webp.lossy.webp,/data/web/virtuals/64006/virtual/www/wp-content/uploads/wpo/images/wpo_logo_small.png.webp): No such file or directory in /data/web/virtuals/64006/virtual/www/wp-content/plugins/wp-optimize/vendor/rosell-dk/webp-convert/src/Convert/Converters/ConverterTraits/EncodingAutoTrait.php on line 73
Aktuálně o medu – Prodej medu Praha Skip to content

Aktuálně o medu

Med je sladká hmota vytvářená včelami z nektaru nebo z medovice, které včely sbírají, přetvářejí pomocí výměšků hltanových žláz a zralý uskladňují v plástech. Med obsahuje vše co rostlina získá ze země, vody a vzduchu.

Med dělíme podle původu na květový, medovicový a smíšený.

Krystalizace medu je přirozenou vlastností a závisí na poměru glukózy a fruktózy. Pokud med nekrystalizuje vůbec (mimo akátový med), tak je podezření na porušení medu.

Ztekucování medu se provádí šetrně a krátkodobě maximálně do 45°C. Použití mikrovlnné trouby se nedoporučuje, dochází k poškození medu na molekulární úrovni.

Denně lžíce medu dělá z dědy neposedu ...

A je toho ještě více ...